Boloňská omáčka

Boloňskou omáčku využijete s libovolnými těstovinami. Připravte si vynikající lasagne bolonese, nebo boloňské špagety.


Potřebný čas:60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 větší cibule
  • 1 střední mrkev
  • 50 g másla
  • 300 g rajčatového pyré
  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, mix)
  • 200 ml suchého vína
  • 50 ml mléka
  • 2 – 3 bobkové listy
  • čerstvé nebo sušené oregáno
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Do hlubšího pánve osmáhneme na másle jemně nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přihodíme mleté maso a restujeme několik dalších minut než se maso začne pěkně oddělovat a drobit. Poté přidáme rajčatové pyré, podlijeme červeným vínem, osolíme, opepříme, přidáme oregáno a bobkové listy. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Na posledních 10 minut přilijeme mléko. Ragu občas přimícháme a podle potřeby mírně podlijeme vínem. Můžeme dochutit špetkou strouhaného muškátového oříšku. Takto připravené ragú Bolognese můžeme použit při přípravě lasagni nebo ke špagetám.

Boloňská omáčka (Bolognese)

Zkuste také Špagety carbonara
Přečtěte si o těstovinách

Boloňská omáčka – Bolognese
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *