Bramborová kaše

Bramborová kaše
Bramborová kaše

Ne všichni ví, jak se dělá bramborová kaše a proto i takový recept zde má své místo. Připravte si bramborovou kaši třeba k oblíbenému masu, nebo rybě.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 kg brambor (typ C)
  • 250 – 300 ml mléka
  • 1/4 kostky másla
  • sůl

Jak na to

Brambory oloupeme, nakrájíme na poloviny, popřípadě na čtvrtiny. Propláchneme studenou vodou a dáme vařit do osolené vody zhruba 20 minut. Po 20 minutách zkusíme pomocí nožíku či vidličky, zda brambory jsou již měkké. Pokud jsou měkké, můžeme pokračovat v přípravě. V opačném případě necháme vařit ještě několik dalších minut.

Jakmile jsou brambory hotové, slijeme vodu a necháme je pár minut vychladnout. Pomocí ponorného mixéru brambory rozmixujeme dohladka. Nakonec postupně přiléváme horké mléko, změklé máslo a rozmixujeme. Podle chuti osolíme.

Brambory TYP C a další varné typy