Bramborová pomazánka

Výborná bramborová pomazánka se hodí na skvělé chlebíčky a navíc tak zpracujeme uvařené brambory, které nám zůstaly z předchozího dne. Zkuste tento recept.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2 – 4


Ingredience na bramborovou pomazánku

  • 300 g brambor (varný typ C)
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zakysaná smetana (200 g)
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Brambory si uvaříme ve slupce den dopředu. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme je najemno. Přidáme změklé máslo, prolisovaný, nebo hodně najemno nasekaný či nastrouhaný česnek smícháme se smetanou a následně smícháme s bramborami. Podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a dáme do chladu odležet.