Bramborové špecle jsou vynikající bramborovou přílohou k dušenému masu s omáčkou, nebo třeba jen tak samotné se sýrovou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na bramborové špecle

  • 350 g brambor (varný typ C)
  • 3 vejce
  • sůl
  • 150g polohrubé mouky

Jak na to

Nejlépe den předem uvařené, oloupané a rozmačkané brambory smícháme s vejci a solí a přidáváme postupně tolik mouky, aby vzniklo husté těsto.

Připravené bramborové těsto protlačíme například přes síto na halušky do hrnce s vroucí osolenou vodou. Když bramborové špecle vyplavou na hladinu, vaříme je ještě cca minutu (vaříme je ve dvou várkách), pak je z hladiny posbíráme děrovanou naběračkou a dáme je do studené vody. Po zchladnutí je scedíme. Před podáváním špecle ohřejeme na párovníku, případně je ve studené vodě nenecháme do úplného zchladnutí. Já osobně jsem je nechladila, ale když vyplavaly, tak jsem je hned posbírala a nechala okapat.

Bramborové špecle
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *