Vynikající brynzová polévka (Demikát). Tato varianta není s vývarem z halušek, kterým se zalije brynza, cibulka a koření, ale použije se vývar z cibule.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na brynzovou polévku

  • 1,5 l vody
  • 2 cibule
  • sůl
  • 1 lžička mleté červené papriky (sladké)
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 150 g brynzy
  • 100 ml smetany na vaření

Do polévky

  • 2 – 3 krajíce chleba
  • 1 lžíce sádla
  • pažitka, kopr, petrželová nať

Jak na to

Do hrnce dáme vařit vodu s cibulí nakrájenou na kolečka. Trochu osolíme (brynza přidá na slanosti dost), přidáme sladkou mletou papriku a drcený kmín. Vaříme, dokud cibule nezměkne.

Krajíce staršího chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi se sádlem.

V míse na polévku, nebo v druhém hrnci promícháme rozdrobenou brynzu se smetanou a zalijeme scezeným cibulovým vývarem (pak mě napadlo, že bych příště mohla cibuli rozmixovat), který by ale neměl být vařící, aby nezničil vitamíny.

Do talířků dáme opečený chléb, zalijeme polévkou a podle chuti posypeme například na drobno nakrájenou pažitkou.

Brynzová polévka (Demikát)
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *