Bulgur se zeleninou

Pokud se alespoň trochu zajímáte o zdravé jídlo, pak bulgur se zeleninou bude recept určitě pro vás. Snadný a rychlý pokrm, který má chuť i vitamíny.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na bulgur se zeleninou

  • 150 g bulguru
  • 50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • 1/2 červené papriky
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • bazalka
  • sojová omáčka
  • sůl

Jak na to

Bulgur nejprve propláchneme, dáme do kastrolu, zalijeme cca 350 – 400 ml vody, trochu osolíme a dáme pomalu vařit pod pokličkou. Vaříme opravdu na mírném plameni do měkka, zhruba 20 minut.

Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou paprikou krátce povaříme tak, aby byla kukuřice měkká a scedíme.

Na pánvi s olejem si zpěníme cibuli nakrájenou na drobno a nasekaný česnek. Přidáme uvařenou zeleninu s krátce orestujeme. Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru ze scezené zeleniny, přidáme bazalku a cca 7 minut podusíme.

Podušenou zeleninovou směs dochutíme sojovou omáčkou, přidáme bulgur a chvíli promícháme, aby se vše propojilo a prohřálo.