Celerové placičky

Připravte si tyto chutné celerové placičky. Dají se jíst samotné, nebo vhodně použít také jako příloha například k vepřovému masu. Určitě je zkuste.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na celerové placičky

  • 1 větší bulva celeru
  • 120 g parmezánu v celku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • strouhanka podle potřeby (nemusí však být)
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení

Jak na to

Celer očistíme, umyjeme a nastrouháme nahrubo. Parmezán také nastrouháme nahrubo. Vejce prošleháme s mlékem, solí a pepřem. Promícháme s celerem a sýrem. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.

V pánvi na rozpáleném oleji smažíme celerové placičky po obou stranách do zlatova. Dáme na papírové utery a necháme vsáknout přebytečný olej. Placičky z celeru můžeme podávat například s jogurtovým dresinkem.