Česneková polévka s rajčaty

Tato česneková polévka s rajčaty je opravdu výborná, přesto zastáncům klasické česnečky nemusí být po chuti. Vyzkoušejte ji také s česnekovými krutony.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na česnekovou polévku

  • 4 zralá rajčata
  • olivový olej
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 3 vejce
  • 100 g tvrdého sýru (Gouda, Čedar)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 l masového vývaru nebo vody

Jak na to

Rajčata opláchneme, špičkou nože slupku nařízneme do malého křížku a hrnci je zalijeme vařící vodou. Zakryjte poklicí a necháme je cca 5 minut stát. Spařená rajčata vytáhneme, oloupeme slupku a nakrájíme je na malé kousky.

Rozehřejeme si pánev a na troše olivového oleje rajčata s najemno nasekaným česnekem a kmínem osmahneme.

Změklá rajčata zalijte horkým vývarem nebo vodou a zhruba 15 minut je na mírném plameni povaříme.

V hrnku rozšleháme vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem a přes vidličku nalijeme do odstavené polévky. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Česneková polévka s rajčaty je výborná s domácími česnekovými krutony.