Čínské nudle s kuřecím masem

Opravdu vydařený recept na čínské nudle s kuřecím masem, který možná hledáte, ale zatím se vám to nepodařilo. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo!


Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na čínské nudle s kuřecím masem

  • 1,5 – 2 cm zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 2 kuřecí prsa
  • 250 g asijských nudlí
  • 1/2 hlávky brokolice
  • olivový olej
  • 3 střední mrkve
  • 3 jarní cibulky
  • 200 – 300 g bambusových výhonků
  • sůl
  • 1 lžíce ústřičné omáčky

Jak na to

V míse smícháme oloupaný, najemno nasekaný zázvor a najemno nasekanou chilli papričku (můžeme ještě pro větší pálivost nechat semínka), sojovou omáčku, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Do této směsi přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dobře promícháme a necháme alespoň hodinu marinovat v chladu.

Když je kuřecí maso lehce uležené, dáme do velkého hrnce vařit osolenou vodu, do které, když vaří, dáme asijské nudle a vaříme je podle návodu na obalu. V druhém hrnci dáme do vroucí osolené vody brokolici rozebranou na menší růžičky a krátce povaříme (2 – 3 minuty) a pak ji ihned propláchneme studenou vodou, aby zůstala hezky zelená a teplem se dál „nevařila“.

Na pánvičce krátce orestujeme na oleji očištěnou mrkev nakrájenou na tenké nudličky a poté přihodíme maso s marinádou, rychle osmahneme a pak už jen přisypeme (když bude kuřecí maso hotové) nudle, zelenou část jarní cibulky nakrájenou na nudličky, bambusové výhonky a ústřičnou omáčku. Vše dobře promícháme, dosolíme, případně ještě dochutíme sójovou nebo ústřičnou omáčkou.

Zkuste nějakou rychlou večeři podle receptů zde.