Citronová omáčka

Delikátní citronová omáčka, kterou můžete využít třeba k lívancům nebo palačinkám, ale s malou obměnou i ke kuřecímu masu. Určitě tuto omáčku zkuste.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na citronovou omáčku

  • 125 ml citronové šťávy
  • nastrouhaná kůra ze 2 citronů
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2,5 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to

Všechny ingredience dáme do kastrolu a za stálého míchání na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme, dokud citronová omáčka nezhoustne. Takto nachystanou omáčku z citronů a citronové šťávy můžeme podávat např. k lívancům nebo palačinkám. Pokud polovinu vody obměníme např. kuřecím vývarem, pak tuto citronovou omáčku můžeme použít při pečení kuřete.