Cizrnová kaše

Velice jednoduchá a zdravá cizrnová kaše je vydatným pokrmem pro děti i dospělé. Zkuste tento prostý recept a udělejte si kaši třeba s kouskem uzeniny.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na cizrnovou kaši

  • 400 g cizrny
  • 1 velká cibule
  • 100 ml mléka nebo smetany na vaření
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 cm plátek másla
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak na to

Cizrnu namočíme do vlažné vody den předem. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě cizrnu uvaříme doměkka (cca 45 minut).

Než se cizrna uvaří, na rozehřátém olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova.

Uvařenou cizrnu téměř scedíme – pro jistotu můžeme dát trochu vody stranou na případné zředění. Trochu vody si necháme. Přidáme máslo, teplé mléko a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Pokud je cizrnová kaše příliš hustá, přidáme trochu mléka nebo vody z vaření.

Podle chuti kaši z cizrny osolíme a opepříme a vmícháme osmaženou cibulku.