Cizrnová polévka

Cizrnová polévka
Cizrnová polévka

Je snadná a zdravá. A nejen to. Cizrnová polévka je moc dobrá a byla by škoda ji nevyzkoušet, nebo si ji nedopřát mnohem častěji. Zkuste polévku z cizrn.


Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 kuřecí nebo krutí prso (cca 200 g)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • 0,5 l zeleninového vývaru nebo horké vody
  • 2 plechovky cizrny
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

V kastrolku na olivovém oleji necháme zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso a zprudka opečeme. Jakmile je maso opečené, přidáme nahrubo nasekaný česnek, sladkou papriku a bobkové listy. Promícháme a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty.

Základ zalijeme asi půl litrem zeleninového vývaru, přidáme slitou cizrnu a konzervu nakrájených rajčat. Jemně promícháme, přivedeme k varu a necháme vařit na mírném ohni přibližně 30 minut. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na závěr přidáme nasekanou petrželku.

Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme ji podle potřeby přidat ještě vývar nebo vodu.