Čočkový salát

O tom, že luštěniny jsou zdravé, není třeba diskutovat. Dopřejte si je častěji. Třeba takový čočkový salát je vynikajicí svou chutí, zasytí a je zdravý.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 200 g čočky
  • 10 – 15 cherry rajčat
  • 2 nakrájené jarní cibulky nebo 1 menší (červená) cibule
  • nasekaná nať petrželky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balsamikového octa

Jak na to

V hrnci přivedeme vodu k varu a dáme vařit propláchnutou čočku zhruba na 15 minut – neměla by být rozvařená, ale tak akorát na zkus. Uvařenou čočku opět propláchneme studenou vodou a dáme ji do dostatečně velké mísy.

Přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčata, nakrájenou jarní cibulku nebo menší cibuli, nasekanou petrželku, sůl a čerstvě mletý pepř. Zlehka, ale důkladně vše promícháme a pokapeme olivovým olejem.

Čočkový salát můžeme podávat posypaný vlašskými ořechy a zakapaný balsamikovým octem.