Čokoládová buchta

Pro všechny milovníky čokolády, ale nejen pro ně, je tady tato čokoládová buchta, která nemá chybu a dobře splní také roli výborného dezertu po jídle.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 10 – 12 kusů


Ingredience na čokoládovou buchtu

  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 3 velká vejce
  • 300 g třtinového cukru nebo cukru moučka
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g bílého jogurtu, nejlépe řeckého
  • 120 ml jablečného džusu
  • kousek másla na vymazání
  • kokos na vysypání

Jak na to

Nejdříve ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a to tak, že do větší nádoby s vodou dáme menší, nejlépe nerezovou, a v ní čokoládu rozehřejeme. Mezitím si ve větší míse rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a metličkou vše důkladně promícháme. Přidáme jogurt, jablečný džus, rozpuštěnou čokoládu a metlou vše promícháme.

Připravíme si hluboký plech nebo dortovou formu o průměru cca 24 cm. Vymažeme kouskem másla a vysypeme kokosem. Čokoládovou směs rovnoměrně rozlijeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C po dobu 45 minut.

Po upečení buchtu vytáhneme z trouby, necháme chvíli vychladnout, a pokud jsme použili dortovou formu, tak ji odstraníme formu. Čokoládovou buchtu necháme zcela vychladnout a můžeme servírovat.