Čokoládové suflé

Pokud jste ujetí na čokoládu jako já, pak jste už čokoládové suflé vyzkoušeli. A pokud ne, pak právě teď je na čase. Zkuste suflé podle tohoto receptu.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: -


Ingredience na čokoládové suflé

  • 200 g dobré čokolády (min. 70% kakaa)
  • 5 vajec
  • 100 g cukru krystal
  • 250 g másla
  • 50 g holandského kakaa
  • 150 g hladké mouky

Jak na to

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu tak, že do většího hrnce dáme vařit vodu cca na 85 °C – ne vařící a do ní vložíme nerezovou misku nebo menší kastrolek (aby byl ponořeny cca do poloviny) s nalámanou čokoládou.

V míse si zatím vyšleháme vejce s cukrem a s rozpuštěným máslem, k tomu následně přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně za neustálého míchání přisypáváme hladkou mouku.

Hotovým čokoládovým krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme pečícím papírem vyložené formy na suflé, nebo na muffiny.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Uvnitř by čokoláda měla zůstat tekutá.