Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake

Tento recept na čokoládový cheesecake jsem objevila v Apetitu a musím říci, že je nepopsatelný. Neváhejte a co nejdřív tuto čokoládovou lahůdku vyzkoušejte.


Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 10 – 12


Ingredience receptu

Cheesecake

  • 50 g másla + kousek na vymazání formy
  • 1 krabice čokoládových sušenek Derby
  • 120 g mléčné čokolády
  • 120 g hořké čokolády
  • 250 g sýru mascarpone (domácí mascarpone)
  • 150 g čerstvého sýra Buko Classic
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání (min. 33%)

Krém a dozdobení

  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
  • nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Jak na to

Máslo rozpustíme ve vodní lázní. Dortovou formu (průměr cca 24 cm) lehce vymažeme kouskem másla. Sušenky rozemeleme v mixéru, dáme je do misky a přilijeme rozpuštěné máslo, promícháme a vzniklou směs zatlačíme na dno dortové formy, tak abychom ji rovnoměrně „vystlali“. Dáme na půl hodiny do ledničky ztuhnout.

Mezitím si ve vodní lázní rozpustíme obě čokolády a troubu předehřejeme na 180 °C.

Ve větší míse prošleháme oba sýry s cukrem a postupně zašleháme zlehka všechna vejce (pozor, ať to zbytečně nepřešleháte). Postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a smetanu.

Tuto směs vlijeme rovnoměrně na sušenkový korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 1 hodinu. Hotový korpus by měl mít pružný střed. Jakmile je čokoládový cheesecake hotový, vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Poté uvolníme z formy a dáme vychladit do ledničky alespoň na 2 až 3 hodiny.

Šlehačku vyšleháme, rozetřeme ji na vychlazený korpus, ozdobíme strouhanou čokoládou a dáme ještě chvíli chladit.