Čokoládový krém

Potřebujete opravdu dobrý čokoládový krém do dortu, na jeho zdobení, nebo do jakéhokoliv jiného moučníku? S tímto krémem rozhodně uspějete. Zkuste!


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: -


Ingredience na čokoládový krém

  • 100 g čokolády na vaření
  • 200 ml mléka
  • 125 g másla

Jak na to

Všechny ingredience dáme do kastrolku a pozvolna zahřejeme cca k 85 °C – prostě tak, aby nedošlo k varu.

Sundáme z plotny a cca 3 minuty mixujeme na nejvyšší rychlost. Pak dáme do chladničky, nebo ven, pokud je zima a necháme prochladnout nejlépe přes noc.

Za studena šleháme, dokud nezačne čokoládový krém po chvíli houstnout. V tu chvíli máme hotovo. Krém nesmíme přešlehat.

Krém se hodí na zdobení, ale i do libovolného moučníku, nebo třeba dortu.