Cuketové bramboráky se zelím

Hrnkvé cuketové bramboráky se zelím, česnekem a případně kvalitní uzeninou na kostičky potěší každého labužníka. Zkuste tento snadný a ověřený recept.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
  • 2 hrnky nahrubo nastrouhaných brambor (varný typ C)
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • 3 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • hrst majoránky
  • 4 – 8 stroužků českého česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • sádlo

Jak na to

Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a nasolíme. Oloupeme a nastrouháme brambory nahrubo. Zatím se, cca do půl hodiny, odleží nastrouhaná cuketa, ze které vymačkáme vodu.

Pokrájíme kysané zelí a smícháme dohromady s cuketou a bramborami. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, majoránku, rozmačkaný česnek (podle naší chuti), osolíme a opepříme.

Podle chuti můžeme těsto obohatit ještě nějakou kvalitní uzeninou nakrájenou na kostičky nebo nudličky.

Na pánvi rozpálíme sádlo a v něm smažíme bramboráky dozlatova. Velikost a tloušťka je jen a jen na nás.