Spätzle neboli špecle jsou v podstatě zavařené noky, které se dají použít jako základ jiného pokrmu, nebo jako příloha. Vyzkoušejte domácí špecle i vy.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na špecle

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 125 ml mléka
  • 1 plátek másla
  • sůl

Jak na to

Mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta. Dáme si vařit vodu a osolíme ji.

Do vroucí vody přes hrubší cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou. Když špecle vyplavou, vyjmeme je a dáme na chvilku do druhého hrnce se studenou vodou. Pak špecle přecedíme a máslem promastíme.

Tyto domácí špecle se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, nebo třeba na zapečení.

Domácí špecle
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *