Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí:


Ingredience na domácí vanilkovou zmrzlinu

  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • 250 ml smetany ke šlehání 12%
  • 2 žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový lusk

Jak na to

Do kastrolu nalijeme obě smetany, přidáme cukr, vyškrábnutá semínka z podélně rozříznutého vanilkového lusku a žloutky. Zahřejeme a vaříme cca 2 – 3 minuty při teplotě do 85 °C. Rozhodně nám nesmí zmrzlina vařit.

Hotovou vanilkovou zmrzlinu nalijeme do uzavíratelné nádoby a dáme po vychladnutí zamrazit. Tuhnoucí zmrzlinu sem tam vytáhneme a promícháme, aby se v ní neudělaly hrudky.

Domácí vanilková zmrzlina
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *