Dušená kapusta je vynikající s pečeným i vařeným masem, spolu s bramborami, nebo třeba bramborovým knedlíkem. Kapusta má navíc dostatek užitečné vlákniny.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na dušenou kapustu

  • 1 středně velká hlávka kapusty
  • vývar z kapusty
  • kousek másla
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Kapustu rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky, které dáme do většího hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme cca 10 minut. Kapustu scedíme, ale vývar z ni necháme.

Ve větší pánvi na kousku másla a lžičce oleje osmahneme na jemno nasekanou cibuli. Po několika minutách přidáme rozmačkaný česnek a osmahneme několik dalších minut. Přidáme scezenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kapusty.

Dušenou kapustu můžeme podávat jako přílohu k masu s bramborami.

Dušená kapusta
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *