Dušené hovězí se zeleninou
Dušené hovězí se zeleninou

Výborný recept, jak naložit s hovězí kližkou, nebo zadním. Dušené hovězí se zeleninou se hodí na skvělý nedělní oběd. Tento způsob přípravy si oblíbíte.


Potřebný čas: 2 hodiny 45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na dušené hovězí se zeleninou

  • 800 g hovězího masa (nejlépe kližka nebo zadní)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce worchestrové omáčky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 3 bobkové listy
  • 6 středně velkých brambor
  • 4 středně velké mrkve

Jak na to

Hovězí maso nakrájíme na kostičky a v hlubší míse smícháme se směsí z mouky, soli a čerstvě mletého pepře, tak aby se každý kousíček masa obalil touto směsí.

Ve větším hrnci rozpálíme olej, přihodíme kousky masa a restujeme ze všech stran do hněda (cca 8 minut). Jakmile je maso takto připravené, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a ještě několik minut restujeme. Pak přidáme 1 litr vařící vody. Když začne voda bublat, přidáme worchestrovou omáčku, citronovou šťávu, cukr a bobkové listy. Promícháme, ztlumíme oheň a necháme zvolna probublávat cca 2 hodiny.

Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a mrkev na půlměsíčky. Vaříme, dokud není zelenina měkká (cca 20 minut). Před podávání vytáhneme bobkové listy.

Dušené hovězí se zeleninou
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *