Fazolový salát

Snadný, zdravý, vydatný a s možností různých variací. Takový je tento základní fazolový salát se zakysanou smetanou, který je i v této podobě vynikající.


Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 250 g červených fazolí
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Červené fazole namočíme do vody a nasypeme k nim jednu lžíci sušeného tymiánu. Fazole by tak neměly nadýmat a navíc to dodá příjemné aroma. Necháme je takto namočené přes noc.

Vodu z hrnce s namočenými fazolemi neslíváme, ale dáme je s touto vodou vařit do změknutí – cca 45 – 60 minut vaření.

Po uvaření vodu slijeme a fazole propláchneme, aby se odplavil tymián.

Dostatečně propláchnuté fazole promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a promícháme.

Fazolový salát je možné podle chuti udělat třeba i s koprem. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo celozrnným pečivem.