Gnocchi se špenátem

Připravte si snadnou a zdravou večeři, ale klidně i oběd. Bramborové gnocchi se špenátem jsou rychlé na přípravu a chuťově nemají chybu. Vyzkoušejte je.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na gnocchi se špenátem

  • bramborové noky viz recept zde
  • 3 lžíce másla
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g mraženého nebo čerstvého listového špenátu
  • sůl
  • 150 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu

Jak na to

V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme česnek nakrájený na kolečka. Přidáme čerstvý nebo mražený listový špenát a necháme na pánvi za občasného promíchání povolit. Pokud použijeme čerstvý špenát, tak nejprve stonků zbavené a opláchnuté špenátové listy chvíli spaříme v troše vroucí osolené vodě a jemně vymačkáme.

Špenát promícháme, necháme prohřát, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme opět prohřát a zhoustnout. Nakonec podle chuti dosolíme a přimícháme strouhaný parmezán. Částí můžeme posypat až nakonec.

Hotovou špenátovou směs zlehka promícháme s uvařenými bramborovými noky.