Grilovaný hermelín

Udělejte si doma, ale klidně i venku na grilu tento vynikající grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou. Směs koření si můžete dle libosti upravit.


Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na grilovaný hermelín

  • 4 hermelíny
  • směs koření na sýr – hrubá sůl, pepř čtyř barev celý, chilli koření, sušený česnek, sušený rozmarýn, tymián a oregano, celý kmín
  • olivový olej
  • 4 cibule
  • 1/3 lžičky soli
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak na to

Nejdříve si připravíme domácí směs na grilovaný sýr. Veškeré ingredience (množství podle chuti) dáme do hmoždíře a rozdrtíme, až se vše důkladně spojí. Přidáme pár kapek olivového oleje, promícháme a necháme chvíli stát, aby se všechny chutě spojily.

Nyní si uděláme karamelizovanou cibuli. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme na rozehřátou pánev se silným dnem a restujeme na dvou lžičkách olivového oleje. Přibližně po 5 minutách cibuli osolíme a na mírném ohni za občasného míchání opékáme cca 20 minut. Následně přimícháme třtinový cukr a vše zalijeme balsamikovým octem. Promícháme a karamelizujeme asi 8 minut, dokud vše nezhoustne.

Mezitím dáme grilovat hermelín. Připravíme si 8 větších kusů alobalu (na každý hermelín 2 kusy). Hermelíny obalíme v připravené marinádě ze všech stran (nebo potřeme), dáme do alobalu a důkladně zabalíme do balíčků. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C pod gril a grilujeme zhruba 20 minut. Sýr musí být na dotek uprostřed měkký.

Když je sýr hotový, rozbalíme balíček, sýr dáme opatrně na talíř, na vrch rozdělíme karamelizovanou cibuli a podáváme například s lehkým zeleninovým salátem nebo s čerstvým pečivem.

Vyzkoušejte také recept na nakládaný hermelín.