Nejen pro milovníky hermelínu je tento snadný recept. Lahodná hermelínová pomazánka připravená hezky doma se s kupovanou nedá porovnávat. Vyzkoušejte také!


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 2 hermelíny
  • 1 kelímek majonézy (ideálně domácí)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 2 trojúhelníčky taveného sýru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pažitka
  • nať petržele

Jak na to

Hermelín si nakrájíme na drobné kostičky. Pokud už je zralejší, můžeme rozmačkat vidličkou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu a promícháme. Potom přidáme pomazánkové máslo a sýr. Vše důkladně promícháme, případně mixérem rozmixujeme a do hladké hmoty. Záleží, jak máte hermelínovou pomazánku rádi. Nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře, osolíme a promícháme. Pokud je po ruce pažitka, nebo petržel, použijeme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Hermelínová pomazánka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *