Holandský řízek

Je to takový příbuzný karbanátků z mletého masa. Holandský řízek je jednoduchý a rychlý, nejlepší asi s bramborovou kaší. Opravdu snadný recept pro každého.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 100 g goudy
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Jak na to

Mleté vepřové maso promícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem, trochou vody, čerstvě mletým bílým pepřem, solí a jemně nasekanou petrželovou natí.

Rozdělíme na čtyři kusy, ze kterých uděláme silnější placky, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a usmažíme je v oleji (vyšší hladina, aby byly řízky potopené) do zlatova.

Holandský řízek je moc dobrý s domácí bramborovou kaší.