Houbový guláš

Pokud máte rádi houby a zrovna máte po ruce nejlépe čerstvé lišky, pak neváhejte a připravte si tento velice chutný houbový guláš podle ověřeného receptu.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na houbový guláš

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 500 g čerstvých lišek
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 8 plátků anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Cibuli najemno nakrájíme a necháme zesklovatět na dvou lžičkách rozehřátého olivového oleje. Přidáme k ní česnek nakrájený na plátky a necháme rozvonět. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a snítky tymiánu. Směs promícháme a chvíli dusíme. Poté vše zalijeme vývarem a povaříme, dokud paprika nezměkne. Tuto směs pak ponorným mixérem rozmixujeme.

Lišky očistíme a zprudka je orestujeme na trošce olivového oleje. Podlijeme je rozmixovanou paprikovou omáčkou a krátce povaříme.

Mezitím osmahneme plátky slaniny k podávání. Před podávání zjemníme houbový guláš zakysanou smetanou a ozdobíme dvěma plátky anglické smetany. Podáváme například s karlovarským knedlíkem, nebo čerstvým chlebem.