Hovězí líčka na červeném víně

Opravdová dobrota, která si zaslouží vaši pozornost. Připravte si hovězí líčka na červeném víně právě podle tohoto receptu. Jsou skvělé s bramborovou kaší.


Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 plátek másla
  • olej
  • 500 g hovězích líček
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1/4 celeru
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 4 větší špetky tymiánu
  • 1 špetka kmínu
  • sůl
  • pepř

Jak na to

V tlakovém hrnci si rozehřejeme olej s máslem a vložíme hovězí líčka vcelku. Po obou stranách je zprudka krátce opečeme, aby se maso hezky zatáhlo a konce byly dohněda.

Takto udělané maso vytáhneme z hrnce a na vypečené šťávě osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. K cibulce přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme.

Hovězí líčka dáme zpět do hrnce se zeleninou a okořeníme. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, tymián a kmín. Vše dohromady krátce osmahneme a zalijeme připraveným vývarem a vínem tak, aby bylo maso téměř celé ponořené. Uzavřeme tlakový hrnec a na mírném plameni necháme cca hodinu. Pak zkontroluje, zda-li je maso měkké tak akorát.

Vyjmeme maso i bobkový list. vývar se zeleninou v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a ještě chvíli necháme na mírném plameni zredukovat. Na závěr přidáme plátek másla pro zjemnění chuti.

Hovězí líčka necháme v hotové zeleninové omáčce před podáváním ještě chvíli prohřát.

K takto připraveným hovězím líčkům se hodí například bramborová kaše.