Jablečný ocet má až zázračné účinky na spoustu neduhů a zároveň je to dobrý způsob, jak zpracovat bohatou úrodu jablek. Zkuste si tento ocet udělat také.


Potřebný čas: 20 minut + 3 týdny
Počet porcí:


Ingredience na jablečný ocet

  • 1 kg jablek

Jak na to

Jablka opláchneme, nastrouháme i se slupkou, včetně jadřince a dáme do skleněné nádoby. Nastrouhaná jablka zalijeme vodou tak, aby sahala cca pět centimetrů nad jablka (je potřeba cca 3 litry vody / 1 kg jablek). Uzavřeme víčkem a necháme týden na teplém místě.

První týden dvakrát za den otevřeme a promícháme dřevěnou vařečkou. Po týdnu scedíme a „šťávu“ opět uzavřeme v nádobě, kterou dáme na temné místo na 3 týdny. Po této době přecedíme přes plátýnko, plínku nebo jemné sítko. Hotový jablečný ocet nalijeme do lahví, uzavřete a uskladníme v lednici.

Přečtěte si víc o jablečném octu.

Jablečný ocet
Odkazy
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *