Kromě rýžového je vynikající také jáhlový nákyp s tvarohem a ovocem. Zkuste tento ověřený recept na sladký pokrm z jáhel, který bude chutnat i dětem.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na jáhlový nákyp

  • 100 g jáhel
  • 125 g měkkého tvarohu (1/2 vaničky, ale klidně i víc)
  • 2 bílky
  • 1 špetka soli
  • 1/2 vanilkového cukru
  • cca 250 g jahod nebo jiného ovoce

Jak na to

Jáhly 3x spaříme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme cca 200 ml vody a vaříme na mírném plameni, dokud se voda nevyvaří. Pak sporák vypneme a necháme jáhly ještě dojít pod pokličkou.

Opláchnuté ovoce nakrájíme na kousky nebo plátky (nebo menší kousky do tvarohu a plátky mezi 2 vrstvy jáhel) dle libosti a polovinu množství smícháme s tvarohem i vanilkovým cukrem a přimícháme do jáhel. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Část si dáme stranou na pomazání a většinu opatrně přimícháme do jáhel s tvarohem a cukrem.

Na dno máslem vymazaného pekáčku dáme polovinu jáhel s tvarohem a cukrem, potom dáme polovinu množství ovoce a na to další vrstvu jáhel. Potřeme vrstvičkou sněhu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu cca 30 minut.

Jáhlový nákyp
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *