Pokud máte rádi jahody, pak květen/červen je právě to období, kdy si jich můžeme užít. S tím souvisí tato skvělá jahodová bublanina, která nemá chybu.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 20 kusů


Ingredience na jahodovou bublaninu

  • 350 g jahod
  • 3 velké vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 220 ml smetany ve šlehání
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Jak na to

Jahody očistíme, odkrojíme stopky a umyjeme. Dáme je na papírovou utěrku, aby uschly.

Vejce utřeme s oběma druhy cukru, vlijeme smetanu a ještě jednou metličkou prošleháme. Přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a metličkou vypracujeme do těsta.

Formu na koláč nebo menší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme na plech, naskládáme jahody, ihned dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 35 minut.

Jahodová bublanina
Odkazy
Štítky:            

1 komentář u „Jahodová bublanina

  • 13. 6. 2018 (10:33)
    Trvalý odkaz

    Výborný recept na bublaninu. Jahody mají prostě své kouzlo v kombinaci s piškotem, ale i jinými moučníky, kde je například tvaroh a smetna. Pár receptů, které se mi také velice líbily a některý z nich už i vyzkoušeny jsou na https://www.pomodo.cz/stitky/jahody

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *