Jahodový tataráček

Jahodový tataráček se zmrzlinou a palačinkou
Jahodový tataráček

Vynikající osvěžující dezert z čerstvých jahod, se zmrzlinou a palačinkou vás po hlavním chodu doslova dorazí. Zkuste jahodový tataráček!


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 250 g čerstvých jahod
  • 40 ml javorového sirupu
  • 50 g krupicového cukru
  • 60 ml balsamicového octa
  • 200 ml vanilkové nebo smetanové zmrzliny

Jak na to

Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousíčky. Dáme do misky, polijeme javorovým sirupem. Misku zakryjeme potravinovou folii a dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím svaříme balsamicový ocet s cukrem a necháme chvíli (3 minuty) zredukovat na poloviční množství.

Vytáhneme jahody z ledničky a dáme je na cedník a necháme okapat přebytečnou šťávu, kterou si uchováme. Na talíři pomocí tvořítka vytvoříme jahodový tataráček, na který položíme kopeček zmrzliny.

Jahodový tataráček podáváme například s palačinkami pokapanými šťávou z jahod. Nakonec ještě případně dozdobíme pár kapkami balsamicové redukce.