Játra na cibulce

Připravte si kuřecí játra s rýží na klasický způsob. Játra na cibulce se hodí na rychlou večeři či oběd. Zkuste tento ověřený recept.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na játra na cibulce

  • 700 g kuřecích jater
  • 1 kousek sádla
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 menší kousek másla
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat na papírové utěrce.

Rozpálíme si pánev se sádlem a játra jednotlivě rozprostřeme na pánvi. Necháme takto asi 3 minuty, pak je jednotlivě otočíme a z druhé strany osmáhneme asi 2 minuty. Játra osolíme, opepříme, dáme do misky a uchováme teplé.

Ve výpeku z jater osmáhneme cibuli nakrájenou na půlkolečka a nasekaný česnek. Po dvou minutách přidáme nasekané lístky tymiánu a ještě chvíli restujeme. Vrátíme játra zpět, podlijeme vývarem (asi do poloviny jater), přivedeme k varu a pozvolna vaříme 10 minut. Na závěr přidáme kousek másla na zjemnění omáčky. Podáváme nejlépe s rýží.