Vylepšete polévku poctivou zavářkou. Udělejte si do ní domácí játrové knedlíčky, se kterými bude ještě lepší. Je to velice snadný recept, který stojí za to.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 150 g jater (drůbeží nebo vepřová)
  • 1 tenčí plátek másla
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • strouhanka

Jak na to

Dohladka rozmixujeme na kousky nakrájená játra, vejce a kousek másla. Nalijeme do misky, osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Pak přidáváme postupně strouhanku tak, aby vznikla hmota vhodné konzistence k vytvarování játrových knedlíčků.

Do vařící polévky je zavaříme zhruba 10 minut před podáváním. Játrové knedlíčky se uvařením zvětší zhruba o 1/3.

Játrové knedlíčky
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *