Úžasné, hezky šťavnaté kakaové brownies je podle mě ještě lepší, než to čokoládové. Nevěříte? Pak si udělejte brownies podle tohoto receptu a dejte vědět.


Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 140 g másla
  • 80 g holandského kakaa
  • 200 g cukru krystal
  • 2 špetky soli
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vejce
  • 65 g polohrubé mouky (lépe celozrná)
  • 1 hrst nasekaných oříšků (nepovinné)

Jak na to

Nad vařící vodou si nejlépe v nerezové misce rozpustíme máslo s kakaem, cukrem a solí. Sem tam zamícháme a prohříváme tak dlouho, dokud se všechny ingredience pěkně nespojí do kakaové hmoty. Následně odstavíme a necháme chladnout tak, aby byla lehce teplá.

Rozřízneme si podélně vanilkový lusk, vyškrábeme z něj dřeň a přidáme do kakaové hmoty (případně použijeme vanilkovou esenci, nebo aroma). Přidáme jedno vejce, promícháme důkladně a přidáme druhé. Opět důkladně promícháme. Měli bychom získat lesklou a hladkou směs. Nakonec přimícháme mouku a případně posekané oříšky.

Vzniklou hmotu nalijte do čtvercové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme cca 30 až 35 minut tak, aby hmota byla ztuhlá.

Hotové kakaové brownies necháme úplně vychládnout. vytažené z formy jej nakrájíme na čtverečky. Brownies vydrží nejlepší zhruba 2-3 dny, protože postupně ztrácí vlhkost, která je nezbytnou součátí té skvělé lahodné chuti.

Kakaové brownies
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *