Kandovaný zázvor

O pozitivních účincích zázvoru jste už určitě četli nebo slyšeli. A vynikající kandovaný zázvor znáte? Připravte si doma toto výborné a zdravé mlsání.


Potřebný čas: 120 minut + odležení
Počet porcí: -


Ingredience na kandovaný zázvor

  • 500 g zázvoru
  • 700 g cukru krupice
  • 3 lžíce medu

Jak na to

Zázvor oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na opravdu tenká kolečka, resp. plátky.

Takto nakrájený zázvor dáme do kastrolu a zalijeme vodou, aby byl zázvor pod vodou. Jak začne vařit, přidáme 350 g cukru a vaříme cca 25 – 30 minut. Pak odstavíme do druhého dne.

Druhý den přidáme ještě tři lžíce medu a 350 g cukru. Vaříme cca 50 minutek. Pak necháme zchladnout do druhého dne. Slijeme šťávu, kterou si schováme buď do čaje, na limonádu, nebo jako sirup a necháme okapat přes sítko.

Jednotlivé kousky zázvoru naskládáme na děrovaný plech nebo klasický, vyložený pečícím papírem, a dáme na cca 40 minut do předem vyhřáté trouby na 80 °C.

Kousky zázvoru můžeme podle chuti obalit v cukru.