Karbanátky z mletého masa
Karbanátky z mletého masa

Karbanátky z mletého masa se hodí na oběd i večeři a poradí si s nimi každý.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 300 g mletého masa (pořádně vychlazené)
  • 1 vejce
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 plátek bílého pečiva
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Jak na to

Pečivo namočíme na několik minut do mléka. Do mletého masa přiklepneme vajíčko, přidáme strouhaný parmezán, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, olivový olej a vyždímané pečivo.

Vše řádné promícháme a z masové hmoty mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

Karbanátky smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

Karbanátky z mletého masa
Odkazy
Štítky:                    

1 komentář u „Karbanátky z mletého masa

  • 16. 3. 2015 (18:30)
    Trvalý odkaz

    Dobré, ale lepší bez olivového oleje. Smažím na sádle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *