Králík na paprice

Pokud patříte mezi ty, co rádi dietní králičí maso a máte po ruce králíka, pak neváhejte a klidně na nedělní oběd připravte skvělého králíka na paprice.


Potřebný čas: 1 hodina, 25 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na králíka na paprice

  • 1 přední polovina králíka (hlava, krk, plece, hrudí)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • šťáva z 1/2 citronu

Jak na to

Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce.

Na rozehřátém oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou mleté sladké papriky, krátce osmahneme (krátce, aby nezhořkla), přidáme králičí maso a po všech stranách ho opečeme.

Chvíli králíka dusíme pouze ve vlastní šťávě. Následně osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka zhruba hodinu a čtvrt. Během dušení králíka otočíme.

Hotové měkké králičí maso dáme stranou do mísy a zakryjeme. Do šťávy přimícháme zakysanou smetanu dobře smíchanou s moukou a krátce povaříme. Dochutíme šťávou z citronu a hotovou smetanovou omáčku přecedíme na maso.

Králík na paprice se podává s kynutým houskovým knedlíkem nebo rýží.