Pro toho, kdo je na sladké, jsou kremrole z listového těsta tím pravým mlsem. Udělejte si je sami doma, včetně čerstvého listového těsta. Nebudete litovat.


Potřebný čas: 85 minut
Počet porcí: cca 15 kusů


Ingredience na kremrole z listového těsta

  • 500 g listového těsta (kupované nebo domácí)
  • 1 vejce na potření těsta
  • 3 bílky
  • 300 g cukru krupice

Jak na to

Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Ty na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme na plát o tloušťce cca 2 mm – prostě ani tenký, ani silný.

Rozválené těsto oprášíme od přebytečné mouky, potřeme rozšlehaným vejcem a rádýlkem ho nakrájejte na pásky široké cca 1,5 centimetru a dlouhé cca 15 centimetrů a každý pásek listového těsta namotáme do lehce se překrývající spirály na tukem pomazanou kovovou trubičku a konec přimáčkneme k těstu.

Takto připravené kremrole z listového těsta skládáme na plech vyložený pečícím papírem a případně ještě trochu namazaný. Jednotlivé kremrole dáváme dostatečně od sebe, aby se při pečení k sobě nemačkaly.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 20 minut dozlatova, ne však víc, aby pak nebyly hodně drobivé. Upečené kremrole necháme vychladnout.

100 g cukru zalijeme trochou vroucí a vaříme cca 20 minut. Měl by vzniknout rozvar s konzistencí hustějšího sirupu. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Do sněhu postupně přisypáváme zbývajících 200 g cukru za stálého šlehání. Když je rozvar hotový, pomalým pramínkem přiléváme rozvar ke sněhu za stálého šlehání a šleháme cca 15 minut do zchladnutí.

Zchladlé kremrole sundáme z kovových trubiček a naplníme sněhovou náplní. Na plnění využijeme cukrářskou zdobičku nebo sáček. Kremrole podáváme pár hodin odleželé, pocukrované.

Kremrole z listového těsta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *