Křenová omáčka s uzeným masem

Vynikající a jednoduchá křenová omáčka s uzeným masem a nejlépe domácím houskový knedlíkem nemá chybu. A právě proto zrovna čtete recept na tuto omáčku, že?


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 plátek másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 50 g křenu
  • sůl

Jak na to

Uděláme si nejdříve zásmažku, tedy jíšku. Rozpustíme máslo a zasypeme moukou – usmažíme světlou jíšku, kterou následně zředíme cca 1 litrem vývaru z masa, nebo z kostí a povaříme.

Ve smetaně ke šlehání si rozkvedláme žloutky a přidáme najemno nastrouhaný křen. Tuto směs přidáme do hrnce a krátce povaříme. Dlouhé vaření by vedlo ke zhořknutí křenu.

Křenovou omáčku dochutíme solí a podáváme ji s knedlíkem a plátkem vařeného uzeného masa.