Velice oblíbený dort, který je skvělým dezertem i mlsáním pro děti. Můžete udělat buď krtkův dort na plech, nebo správně kulatý “krtinec” do dortové formy.


Potřebný čas: 70 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

Dortový korpus

  • 3 vejce
  • 180 g cukru krupice
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce dobrého kakaa (holandské)

Tvarohová náplň

  • 250 ml mléka
  • 1,5 sáčku vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 250 g tvarohu ve stříbře
  • 300 g (2 kelímky) zakysané smetany
  • 1,5 sáčku vanilkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření

Ovoce

  • 4 banány, jahody nebo třeba kiwi

Jak na to

Začneme přípravou krému. Z mléka, vanilkového pudinku a cukru krupice uvaříme pudink. Až vychládne (mezitím si připravíme korpus viz níže), smícháme ho s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, vyšlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou na vaření, nebo jinou podle vlastního výběru.

Korpus na krtkův dort uděláme tak, že vyšleháme žloutky s cukrem a olejem. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a zatím dáme stranou. K vyšlehaným žloutkům přidáme mléko, mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Připravené těsto rovnoměrně nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba 20 minut.

Upečený korpus vydlabeme tak, aby zbýval od spodu i od okrajů zbýval cca 1 cm korpusu. Vydlabané kousky si zatím dáme stranou.

Vydlabaný korpus vyskládáme banány nakrájenými na kolečka, potřeme je připraveným krémem a ten nakonec zasypeme vydlabanými kousky korpusu. Plech s krtkovým dortem dáme alespoň přes noc do chladu.

Krtkův dort na plech
Odkazy
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *