Kuře à la kachna

Připravte si kuřecí maso na jeden z mnoha způsobů, který stojí za to. Kuře a la kachna je vlastně kuře na zelí a rozhodně nebudete litovat – je vynikající.


Potřebný čas: 80 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na kuře à la kachna

  • 2 kuřecí čtvrtky nebo stehna
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 cibule
  • 1 kvalitní klobáska (čabajka)
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g bílého kysaného zelí, nejlépe domácího
  • mletá sladká paprika
  • celý kmín
  • 150 – 200 ml zakysané smetany (nemusí být)

Jak na to

Kuřecí maso očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a zlehka opepříme ze všech stran.

Cibuli nakrájíme nahrubo a klobásu na půlkolečka nebo na kostičky.

Na dno pekáče dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, na ni zelí i se šťávou, nakrájenou klobásu a vše společně důkladně promícháme.

Na takto promíchanou směs položíme kuřecí čtvrtky nebo stehna a zlehka je zatlačíme do zelí. Vše okořeníme mletou paprikou a kmínem, přiklopíme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu cca 45 minut.

Během pečení kuřecí maso po 10 minutách přelíváme výpekem. Po 45 minutách pekáč odkryjeme (pokud chceme, můžeme v tuto chvíli dát kuře stranou, zelí promíchat se smetanou a dát maso zase zpět) a dopečeme 15 – 20 minut na 220 °C, aby se udělala křupavá kůrka.

Kuře na zelí, nebo kuře ala kachna můžeme podávat například s bramborovým knedlíkem.