Kuřecí řízky v jogurtu

Máte po ruce kuřecí prsa a bílý jogurt? Pak určitě vyzkoušejte tyto kuřecí řízky v jogurtu. Finální chuť si už doladíte česnekem a kořením podle své chuti.


Potřebný čas: 30 minut (cca 12 hodin marinování)
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 8 prsních kuřecích řízků
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Jogurtová marináda

  • 400 ml hustého bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 6 – 8 stroužků česneku
  • bazalka
  • oregano
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • další koření podle své chuti

Jak na to

Kuřecí prsní řízky naklepeme, nasolíme a opepříme. Jogurtovou marinádu si připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, špetky soli a pepře, bazalky, oregana a případně dalšího koření podle vlastní chuti.

Jednotlivé kuřecí řízky namáčíme v jogurtu a takto připravené opatrně naskládáme do uzavíratelné nádoby. Dáme do lednice a necháme uležet buď přes noc, nebo do večera, pokud připravíme někdy ráno.

Před smažením řízky vyndáme z marinády, obalíme opatrně ve strouhance a smažíme.

Řízky v jogurtu podáváme například s vařenými bramborami nebo s čerstvou zeleninou.