Kuřecí steak

Udělejte si tento jednoduchý a dobře šťavnatý kuřecí steak. Vhodnější jsou kuřecí prsíčka s kůží a jako příloha vhodně poslouží třeba zeleninový salát.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na kuřecí steak

  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • 1 lžíce oleje
  • sůl (nejlépe hrubozrnná)
  • mletý pepř
  • tymián
  • 2 tenké plátky másla

Jak na to

Opláchnutá a osušená kuřecí prsíčka s kůží potřeme olejem. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Kuřecí maso položíme na rozpálenou pánev kůžičkou dolů a zprudka opečeme cca 1 minutu. Následně obrátíme a pečeme opět 1 minutu.

Na kuřecí prsa položíme plátek másla a vložíme je i s pánví (pozor na případnou plastovou rukojeť) do předem vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 – 12 minut při 190 °C.

Upečený steak z kuřecích prsíček necháme nandaný na talíři minutu odpočinout a můžeme podávat například s vařenými nebo opékanými bramborami.