Lívance bez kynutí

Usmažte si tyto velice jednoduché a chutné lívance bez kynutí. Podle chuti si je můžete udělat s jakoukoliv marmeládou a se šlehačkou.


Potřebný čas:30 minut
Počet porcí: 20 – 25 lívanců


Ingredience na lívance bez kynutí

  • 2 velká vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 ml polotučného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání (nejlépe 31%)
  • 300 g polohrubé mouky

Jak na to

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme do pěny s oběma cukry. Ke směsi postupně přiléváme mléko a pak smetanu. Těsto můžeme ušlehat ručně nebo mixérem. Nakonec postupně vmícháme, již ručně, prosetou mouku.

Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně metličkou vmícháme do připraveného těsta.

Připravíme si pánev, na které budeme tyto lívance bez kynutí smažit. Pánev lehce potřeme olejem a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.