Opravdu skvělý nekynutý makový koláč. Určitě tento recept také zkuste. Je vynikající například s kakaem, nebo bílou kávou. Překvapte doma výborným koláčem.


Potřebný čas: 70 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

Těsto

  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 150 g tvarohu z vaničky
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic mléka

Maková směs

  • 200 g mletého máku
  • 300 ml mléka
  • 25 g másla
  • citronová kúra
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkového pudingu
  • 2 lžíce mléka

Drobenka

  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučka

Jak na to

Namletý mák zalijeme mlékem, přidáme máslo, citronovou kúru, cukr a povaříme zhruba 10 minut.

Vejce smícháme s vanilkovým pudingem a trochou mléka. Směs přilijeme k povařenému máku a necháme přejít varem. Hotovou makovou náplň necháme zchladnout.

Zatím si připravíme těsto. Všechny sypké suroviny dáme do mísy, promícháme spolu a přidáme tvaroh, olej a mléko. Vypracujeme si hladké, vláčné těsto, které rozválíme tak, aby se vešlo na plech vyložený pečícím papírem. Těsto můžeme vyválet rovnou na něm.

Na připravené těsto na plechu rovnoměrně naneseme vychladlou makovou směs. Posypeme drobenkou, kterou si vypracujeme rukama z mouky, cukru a másla.

Připravený makový koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme po dobu cca 35 minut.

Makový koláč
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *