Marináda na kuřecí maso

Udělejte si kuřecí maso zase o něco lépe a chutněji. Stačí k tomu tato marináda na kuřecí maso. Určitě vyzkoušejte, ať už budete péct nebo grilovat.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: -


Ingredience na marinádu

  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku

Jak na to

Cibuli si nakrájíme na měsíčky, česnek nakrájíme na tenké plátky a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi.

Kuřecí maso potřeme zvenku i zevnitř, případně kuřecí kousky nebo nudličky s marinádou promícháme.

Takto připravené maso necháme zakryté marinovat nejlépe 24 hodin nebo alespoň přes noc v chladničce.

Při tepelné úpravě využijeme zbylou marinádu na kuřecí maso k jeho potírání.