Míša řezy

V jednoduchosti je krása platí i pro Míša řezy, které jsou nejen kvůli chuti, ale snad i svému názvu tak oblíbené. No nezní lépe, než nějaké tvarohové řezy?


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: -


Ingredience receptu

Těsto

  • 6 vajec
  • 120 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • 30 g kvalitního kakaa (holandské)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 špetka soli

Krém

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 750 g plnotučného tvarohu (3 vaničky)

Čokoládová poleva

  • 150 g čokolády na vaření (lepší je nějaká kvalitní hořká)
  • 80 g másla

Jak na to

Oddělíme si bílky a žloutky utřeme s cukrem do hladké pěny. Postupně přimícháme smíchanou prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a na závěr přimícháme vyšlechaný sníh z bílků se špetkou soli. Zlehka promícháme, aby se vše spojilo a vzniklo jednotné těsto.

Na plech vyložený pečícím papírem vylijeme rovnoměrně těsto a pečeme v předehřáté trobě na 180 °C zhruba 15 minut.

Než bude korpus upečen, připravíme si krém na míša řezy. Změklé máslo utřeme spolu s moučkovým cukrem a vmícháme tvaroh.

Zchládlý korpus rovnoměrně namažeme tvarohovým krémem a dáme do lednice.

Připravíme si čokoládovou polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Tzn. do většího kastrolu s vodou na dně dáme kastrol menší, ve kterém nalámanou čokoládu s pokrájeným máslem rozpustíme.

Zchládlý korpus s krémem rovnoměrně polejeme čokoládou a na chvíli dáme zchladit do lednice. Po chvíli míša řezy nakrájíme (dokud není čokoládová poleva úplně ztuhlá, aby nepraskala) a dáme zpět do lednice ideálně do druhého dne.