Mrkvová pomazánka

Vynikající a jednoduchá mrkvová pomazánka připravená z lehce tepelně upravené mrkve, která pouze tak pustí některé vitamíny. Je zdravá a skvěle chutná.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2 – 4


Ingredience na mrkvovou pomazánku

  • 2 velké mrkve
  • 1 plátek másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 citronu
  • 1 kelímek přírodního pomazánkového másla (cca 200 g)
  • olivový olej

Jak na to

Mrkev nastrouháme nahrubo a na troše másla ji krátce orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme rozmačkaný česnek. Můžeme zakapat trochou šťávy z citronu. Celková tepelná úprava by neměla přesáhnout 5 minut.

Orestovanou a ochucenou mrkev necháme vychladnout a promícháme ji s pomazánkovým máslem, případně jiným pojidlem (tvaroh se zakysanou smetanou – 3:1). Nakonec můžeme mrkvovou pomazánku zakapat olivovým olejem a případně ještě dochutit.